Stiluri de design interior în 2021: Hi-tech, scandinav, loft și Eco Style

Tendințele de design interior în 2021 se caracterizează prin funcționalitate și dispune de o anumită concepție. A apărut un interes față de tot ce este natural, nuanțe nud, linii stricte și netede. În interior sunt plasate instalații de bambus, lămpi de țesătură, perdele romane de in. Mai des au început să procure mobilier la comanda conform planurilor exclusive. De asemenea, o atenție sporită este acordată iluminatului. Sunt instalate ferestre mari, lămpi cu LED-uri și diverse iluminări suplimentare.

Datorită noilor preferințe, cele mai solicitate stiluri au devenit scandinave, Eco, loft și Hi-tech.

Trăsături caracteristice ale stilului scandinav

Caracterul interiorului reflectă caracterul nordic al scandinavilor: aceștia au echanimitate, severitate, indiferență față de lux. Prin urmare, stilul scandinav se caracterizează mai ales prin naturalețe, comoditate, funcționalitate și concizie.

Paleta de culori este dominată de nuanțe care adaugă lumină și măresc spațiul: nuanțe de nisip, gri perlat, crem, verde deschis, alb ca zăpada și altele. Decorarea spațiilor în stil scandinav este accesibilă pentru toată lumea, indiferent de mărimea camerei. Puteți cumpăra mobilier la comandă care va fi realizat în conformitate cu designul locuinței. Partucularitățile stilului loft

Stilul loft a luat naștere în anii patruzeci ai secolului trecut, când clădiri industriale pustii au fost oferite pentru trai. Ca să transforme aceste spații uriașe în apartamente, trebuiau schimbate multe. Dar principalele caracteristici ale clădirii originale au rămas neschimbate: · Zidărie / perete de beton în forma sa originală. Totodată peretele pot fi acoperite cu tapete, imitând cărămida sau betonul. · Sunt vizibile țevile, firele. Unele construcții metalice nu sunt ascunse, transformându-se în elemente decorative. · Lipsesc partiții între camere. Apartamentul este zonat utilizând pereți despărțitori, rafturi și alte elemente. · Geamuri panoramice, alungite orizontal. Lipsesc perdele de orice fel. Se folosesc doar jaluzele și grile metalice. · Este posibil să se utilizeze noi tehnologii în cantitatea necesară. · Paleta de culori include roșu, teracotă, negru, gri, alb. Uneori predomenă accente strălucitoare.

De pildă, apartamentul dispune de două etaje, iar camera de baie se află la etajul al doilea.

Pentru crearea unui interior în stil loft puteți cumpăra mobilier la comandă. Designul laconic restrâns al mobilei dispune de o atmosferă de eficiență și liniște.

Particularitățile stilului Hi-Tech

Interiorul în acest stil arată minimalist, modern și unic. Hi-tech a fost influențat de stilul urban care subliniază simplitatea rece a clădirilor. Prin urmare, semnele designului urban au apărut în decorarea apartamentelor.Stilul high-tech se caracterizează prin următoarele trăsături distinctive: · simplitate, minimalism, ergonomie, funcționalitate;· zonarea spațială cu pereți despărțitori din sticlă sau plastic, acvarii, mobilier;· utilizarea tehnologiilor inovatoare;· rigoare geometrică și proiectare eficientă;· prezența cromului, sticlei, suprafețelor metalice, detaliilor strălucitoare, tavane și pardoseli cu mai multe niveluri;· designul este bine gândit, nu există elemente inutile;· gama de culori este monocromatică, se utilizează nuanțe monocrome;· prezența candelabrelor, aplice, lumini neobișnuite futuriste.

La moment, mobilierul la comandă în stilul high-tech este considerat la mare căutare și corespunde ritmului de viață al unei persoane moderne.

Caracteristicile stilului ecologic

Acest stil oferă cel mai înalt grad de respectare a mediului și utilizarea țesăturilor naturale, a mobilierului etc. Eco-designul îmbină perfect designul apartamentului cu natura din jur. Într-o astfel de locuință puteți înțelege avantajele naturii și să vă odihniți de la agitația orașului. Principalele caracteristici ale stilului ecologic sunt: · materiale: sticlă, lemn, lut, țesături naturale, piatră;· culori caracteristice: bej, alb, nuanțe pastelate de verde, ierbos, albastru, maro;· atmosfera naturii, iluminare abundentă;· abundență de plante de cameră: grădini verticale, grădini de iarnă, mini grădini.

Mobilierele la comandă trebuie să fie din lemn masiv natural. Acest lucru va oferi camerei un miros uimitor de lemn și pădure.

Stilurile populare cu o notă de minimalism și funcționalitate, o respingere a consumului excesiv au câștigat încredere în întreaga lume. Oamenii au apreciat această tendință și ea a intrat în vogă.