Peretele din colț în sufragerie: o soluție elegantă și funcțională

O opțiune extraordinară, dar foarte eficientă

Acesta este, desigur, peretele de colț din sufragerie, care vă permite să rezolvați simultan o serie de probleme. Excentricitatea este că, de regulă, în camerele de zi, aleg varianta clasică a peretelui sau mobilierul în stil modern, dar în același timp este amplasat exclusiv de-a lungul unui perete. Colțurile sunt selectate pentru pepinieră, pentru bucătărie, unde formarea unui spațiu funcțional iese în prim-plan. Mulți oameni cred că camera de zi nu este un loc pentru un astfel de perete. Acest lucru nu este deloc adevărat. Opțiunea unghiulară nu numai că face posibilă maximizarea utilizării spațiului, dar datorită soluțiilor selectate corect, arată foarte elegant și creează confortul necesar. Astăzi nu este o problemă să cumpărați un perete de colț , care din punct de vedere al prezentabilității nu este în niciun fel inferior celorlalte soluții de stil.

Funcționalitate nelimitată

Principalul avantaj al pereților de colț este funcționalitatea acestora, care este crucială în camerele de zi de dimensiuni mici. Acest mobilier rezolvă o serie de probleme, inclusiv:
 • cum fără a aduce atingere spațiului pentru a plasa un dulap suplimentar;
 • plasarea unui televizor, a unui centru muzical și a altor echipamente;
 • plasarea cărților;
 • instalarea unui dulap în colț și o serie de altele.
În mod separat, trebuie menționat faptul că peretele din colț, opțiunile de fotografie care dovedesc prezentabilitatea și funcționalitatea acestuia, vă permit să zonăm spațiul. Pentru a face acest lucru, de regulă, folosesc un cremalier, care este așezat transversal în centrul unuia dintre pereți, iar modulele principale se îndepărtează de la acesta în părțile laterale. O altă opțiune pentru împărțirea spațiului este instalarea unui dulap cu uși din sticlă înghețată (această opțiune este folosită în studiouri).

La fel de importantă este și posibilitatea formării unui spațiu de lucru în sufragerie, care cu versiunea clasică a peretelui nu va fi la fel de elegant și de eficient.

Principalele avantaje ale pereților de colț

Acestea includ, fără îndoială:
 • funcționalitate ridicată;
 • compactitatea;
 • capacitate decentă;
 • se potrivesc în interior;
 • extinderea spațiului;
 • umplerea colțurilor camerei de zi;
 • crearea spațiului multifuncțional etc.
Astăzi puteți cumpăra o versiune finalizată a unui perete de colț sau să o comandați (în al doilea caz, desigur, va fi mai funcțional pentru un anumit client, deoarece are în vedere toate dorințele sale, inclusiv parametrii camerei în care este instalat peretele). Dar structurile gata de colț au avantajele lor. În primul rând, costă puțin mai ieftin și, în același timp, au o funcționalitate bună, deoarece țin cont de nevoile principalelor categorii de consumatori. În orice caz, prețul acestuia este pe deplin justificat.

Câteva sfaturi pentru instalarea unui perete de colț în sufragerie

În primul rând, avem nevoie de o abordare specială care să țină seama atât de aspect, cât și de componenta structurală.

Dacă camera are o formă dreptunghiulară, atunci partea mai scurtă a peretelui este cea mai bine plasată de-a lungul peretelui lung. Problemele ferestrelor și ușilor sunt rezolvate prin utilizarea diferitelor fațade de înălțime și lățime.

În ceea ce privește culoarea, un perete mic ar trebui să contrasteze cu pereții. Și invers, dacă peretele este masiv, în care sunt furnizate un număr mare de elemente, ar trebui să se îmbine cu peretele în culori.

Partea inferioară ar trebui să fie mai închisă, iar partea superioară ar trebui să fie mai deschisă la culoare (acest lucru va oferi vizual mai multă lumină și încăpere). O altă opțiune pentru a da mai multă lumină camerei va fi utilizarea fațadelor translucide din sticlă în perete.

Fie că este posibil, peretele din colț vă permite să rezolvați problema spațiului din cameră, fără a aduce atingere stilului ales.