Cum să alegi corect mobila de bucătărie. 5 recomandări principale

Confortul este factorul primordial

Fără doar și poate, acest criteriu joacă un rol important. Totul ar trebui să fie cât mai confortabil, astfel încât mobilierul, masa de bucătărie și alte articole necesare să poată fi așezate ușor în bucătărie. Așadar, în primul rând, este necesar să vă acordați atenție numărului de dulapuri, tipurilor și dimensiunilor acestora. În acest sens, așezarea dulapurilor depinde de locația chiuvetei, aragazului și frigiderului. Distanța dintre chiuvetă și aragaz trebuie să fie de cel puțin un metru.

De asemenea, țineți cont de locul unde va fi organizat ospățul. Reieșind din metrajul spațiului, există diverse opțiuni la ziua de astăzi, inclusiv masa-insulă (dacă spațiul permite). Dacă alegeți o versiune standard a unei mese cu scaune, atunci acestea ar trebui să fie în armonie cu alte piese de mobilier de bucătărie după criteriul culorii și al stilului.

Dacă vorbim despre ergonomie, acest criteriu este caracteristic mobilierului modular, care poate fi comandat astăzi cu ușurință în Chișinău.

Palitra de culori pentru mobilier de bucătărie La ziua de astăzi, există mai multe variante de culori. Dar principalul lucru aici este că acestea trebuie să coincidă cu culoarea podelei și a pereților. Din moment ce faceți mai întâi reparații și apoi selectați mobilier, atunci culoarea trebuie aleasă în funcție de condițiile existente. Pe de altă parte, există întotdeauna posibilitatea de a crea o schemă specială de culori, jucându-vă puțin cu culorile, adăugând diferite nuanțe. Și există, de asemenea, o opțiune pentru culoarea mobilierului, care contrastează cu finisajul bucătăriei.

Calitatea mobilierului este cel mai important criteriu

În primul rând, aceasta înseamnă materiale și construcții calitativi. În mod clar nu merită să economisiți, deoarece mobilierul de bucătărie se cumpără pe o durată lungă. Același blat trebuie să fie rezistent atât la umiditate, cât și la temperaturi ridicate, precum și la detergenții agresivi (acest lucru este firesc, deoarece după gătit trebuie spălat cu diferiți detergenți și, în unele cazuri, sunt necesari agenți speciali). Pentru ea puteți alege o piatră naturală sau artificială. Sau o altă opțiune — PAL sau MDF (variante mai bugetare, dar, totodată, de calitatea înaltă). Atunci când alegeți dulapurile, țineți cont de acoperirea impermeabilă, precum și de comoditatea curățării (în acest sens, o variantă perfectă este o bucătărie din MDF).

Iluminat

Astăzi, există diverse metode de iluminare, inclusiv cele suplimentare (aceleași lămpi cu LED-uri) și, în acest sens, dulapurile cu iluminare arată avantajos. Există, de asemenea, posibilitatea iluminării separate a zonei de lucru.

Siguranța mobilierului

Acest lucru se referă nu numai la rezistența și calitatea construcției propriu-zise, ci, în primul rând, la siguranța materialului din care este fabricat mobilierul de bucătărie. Și, desigur, vorbim aici despre calitatea dulapurilor. În acest sens, este avantajos să cumpărați mobilier de bucătărie personalizat, deoarece puteți alege materialul preferat și puteți urmări calitatea lucrărilor efectuate la fiecare etapă. Cum să faceți ca mobilierul pentru bucătărie să îndeplinească toate aceste principii? Desigur, puteți efectua o căutare activă, dar cea mai bună variantă ar fi să procurați mobilier de bucătărie personalizat. Aceasta vă permite să calculați corect spațiul până la un centimetru, iar o fotografie cu mobilier de bucătărie personalizat confirmă acest lucru. Totul este în mâinile clientului, care, ținând cont de metraj și de dorințele sale, își poate face visul să devină realitate.