Alegerea mobilierului pentru coridor

Ce trebuie să luați în calcul atunci când amenajați un spațiu de coridor

În fiecare caz, reieșind din condiții specifice, problema alegerii mobilierului pentru coridor este o decizie individuală, astfel încât orice sfat ar trebui luat cu un anumit grad de relativitate. În general, principalele sfaturi pot fi rezumate în felul următor:
 • În calitate de dulap alegem un dulap cupe, încorporat într-o nișă, iar dacă acesta nu este, atunci alegem o adâncime mică. Principalul avantaj al dulapului cupe este compacitatea și capacitatea mare – ceea ce este foarte important într-un coridor.
 • Totul trebuie să fie închis la maxim, astfel încât hainele și pantofii să nu fie vizibile și să nu atragă atenția. Prin urmare, este recomandabil să refuzați de rafturile deschise. Dar cuierul, dimpotrivă, puteți lăsa vizibil.
 • Această opțiune este de obicei utilizată într-un interior minimalist sau scandinav. De asemenea, această este foarte confortabil.
 • Depozitarea încălțămintei prezintă un subiect destul de problematic.
 • Prin urmare, este necesar să separați spațiul de depozitare pentru încălțămintea casual și de sezon prin crearea unei zone pentru încălțăminte. De exemplu, puteți lua în calcul un suport special pentru aceasta.
 • Depozitarea diferitelor accesorii.
 • Dacă se alege un coridor făcut, atunci acesta ar trebui să aibă sertare sau rafturi pentru depozitarea pălăriilor, eșarfelor, mănușilor etc.
 • Bineînțeles, acestea ar trebui să fie pufuri compacte.
 • Dacă există mai mult spațiu, puteți pune o banketă („banquette”).
 • Și deja pe coridorul mare puteți să puneți o canapea, încorporată în dulap.
 • Pentru a extinde vizual spațiul, ar trebui să puneți o oglindă (poate o ușă cu oglindă sau o oglindă mare vizavi de aceasta).
 • Opțiune bună ar fi să așezați un covor mic cu un model geometric pe podea (dungile pot prelungi și extinde vizual coridorul).
Pereții și tavanul ar trebui să fie de culoare deschisă, deoarece lipsa luminii naturale face necesară compensarea acesteia cu nuanțe deschise. Ca alternativă la alb, puteți încerca bej, liliac și altele. · Și desigur, utilizați iluminare suplimentară. De exemplu, puteți face iluminat sub formă de corpuri de iluminat situate în jurul perimetrului și puteți utiliza, de asemenea, iluminatul pentru dulap. Care ar trebui să fie mobilierul în sine Nu există întrebări cu privire la ce să plasați pe coridor. Singura întrebare este în caracteristicile mobilierului. Luând în considerare cerința de compactitate, instalarea mobilierului de colț arată ca o opțiune de câștig. Mobilierul de colț, produs la comandă, astăzi permite plasarea acestuia pe coridor cât mai convenabil posibil și astfel oferă acces confortabil la haine. Mobilierul modular se potrivește perfect pentru coridor. Dacă coridorul este pătrat, mai bine să alegeți mobilier îngust. La rândul său, cel larg poate fi văzut ca o zonă de depozitare universală. Dacă ne referim la materialul de mobilier pentru coridor, mobilierul din același MDF poate fi considerat acceptabil. Cârligele și umerașele sunt de obicei comandate din metal, deoarece trebuie să fie cât mai rezistente și stabile posibil. Alegerea materialului se datorează și stilului în care este decorat coridorul. Dacă vorbim despre stilul clasic, atunci folosim elemente din piele și lemn. Același stil permite crearea unui decor cu anticariat. La rândul său, stilul modern presupune utilizarea dulapurilor înalte cu linii neobișnuite. Iar cea mai practică opțiune ar fi mobilierul modular, care se caracterizează prin ușurința de asamblare și variabilitatea de amplasare. Alegere de piese de mobilier pentru un coridor mic Aceasta este problema principală pentru mulți proprietari ai apartamentelor construite în perioada lui Hrușciov și Brejnev și alte locuințe de dimensiuni mici. De cele mai multe ori, în asemenea apartamente nu este posibil să se instaleze un dulap mare și de aceea, sunt utilizate alte articole, inclusiv:
 • pentru depozitarea încălțămintei se cumpără cutii mici care vă permit să le păstrați în spatele ușii.
 • cuiere de perete sunt folosite pentru îmbrăcăminte exterioară;
 • un panou cu cârlige pentru haine cu un dulap pentru încălțăminte;
 • bancă de încălțăminte cu dulap încorporat în interior.
În orice caz, comandând mobilier pentru coridor, astăzi puteți rezolva în mod eficient problema plasării acesteia în apartamente de diferite dimensiuni și parametri.