Alegem mobilier pentru decorarea unui apartament în stil minimalist

Pe scurt despre elementele de bază ale minimalismului După cum cunoașteți, acest stil este, în primul rând, caracterizat de rigoare în design, care este implementată de:
  • geometria formelor utilizate (acestea ar trebui să fie cât mai simple);
  • combinație dintre două culori primare (o versiune comună a unei combinații de alb și negru);
  • utilizarea materialelor în scopuri tehnice;
  • asigurarea funcționalității articolelor de interior (mobilierul, care poate fi comandat astăzi în Chișinău, se caracterizează prin simplitate și ușurință în utilizare);
  • împărțirea competentă a spațiului.
Accentul principal se pune pe faptul că în această direcție de stil cumpără doar mobilierul necesar, datorită căruia este oferit suficient spațiu liber în cameră. Atunci când decideți să decorați un apartament într-un stil minimalist, trebuie avut în vedere faptul că, de exemplu, stilul respectiv nu se potrivește familiei numeroasă cu copii. Acest stil este mai tipic pentru oamenii creativi, absorbiți în munca lor, care nu ar trebui să fie distrași de nimic. Prin urmare, prima condiție pentru mobilier ar trebui să fie versatilitatea sa, atunci când sunt achiziționate numai acele articole care sunt într-adevăr necesare și care sunt convenabile de utilizat. Bineînțeles, astfel de mobilier funcțional, care poate fi cumpărat astăzi relativ ieftin, diferă în funcție de spațiile în care este achiziționat. Dacă luăm în considerare mobilierul pentru sufragerie, o canapea și o măsuță de cafea sunt minimul necesar aici. Orice altceva este secundar. Desigur, se pune întrebarea: unde să punem lucrurile (iar astăzi majoritatea dintre ele nu sunt atât de puține). Soluția la această problemă într-un design minimalist este un perete modular cu compartimente ascunse. În el poate fi un singur raft deschis — cel destinat televizorului. Dacă, totuși, o canapea cu fotolii este instalată în cameră, acestea ar trebui să aibă o formă geometrică uniformă (în cazuri extreme, semicirculare). Mobilierul de dormitor ar trebui să fie, de asemenea, cât mai simplu și strict posibil (tot felul de ornamente decorative sunt inutile aici). Pentru un pat de dormit, un pat în formă de tatami fără baldachin și decorațiuni este perfect. Fără mobilier deschis și suspendat. Pentru a depozita lucrurile, ar trebui să utilizați dulapuri încorporate sau noptiere. Există reguli pentru alegerea mobilierului pentru spațiul de bucătărie. Formând locul de muncă, este selectat un blat din piatră. Masa de bucătărie trebuie să fie rotundă sau dreptunghiulară. Mobilierul poate conține și lemn și metal, dar tot felul de accesorii sunt absolut deplasate aici. Mobilierul de baie trebuie să fie funcțional în același mod. Ținând cont de crearea spațiului liber maxim posibil, o noptieră sub chiuvetă va arăta bine (deși mobilierul suspendat în acest caz nu este exclus). Și, desigur, un minim de culori și accesorii.

Comentariile sunt închise.