Alegem mobila pentru hol

Astăzi, puteți găsi multe idei pentru amenajarea unui hol. Și nu există limite la perfecțiune. Din acest articol veți afla despre principii fundamentale prin care este selectat mobilierul pentru hol.

Dimensiunile camerei

Acesta este principalul criteriu pentru alegerea unui interior de mobilier. Este clar că mobilierul mare nu se va încăpea într-un hol îngust sau nu va lăsa spațiul minim necesar. În acest caz, este recomandabil să cumpărați mobilier pentru hol, format din articole separate. Aceasta include de obicei un dulap, o oglindă, umerașe, rafturi pentru pălării, un dulap pentru încălțăminte și o comodă. O altă condiție este un loc de șezut (un otoman, o bancă, un scaun etc.). O variantă foarte bună este mobilierul stabilit pentru hol, care se aseamănă cu peretele din sufragerie, dar în același timp echipat cu cârlige pentru îmbrăcăminte exterioară. Puteți cumpăra mobilier pentru hol de la noi ca set sau din mai multe elemente. Un hol spațios presupune o accelerație mare pentru imaginație. Prin urmare, un dulap spațios devine un element prioritar, care rezolvă complet problema depozitării hainelor și a altor obiecte pe hol. Datorită ușilor glisante, spațiul liber este economisit semnificativ. În plus, un număr mare de rafturi vă permite să plasați haine, pălării și încălțăminte nu doar într-un singur loc, ci într-un mod ordonat. Astăzi, puteți comanda un dulap-cupe cu uși oglinzite, ceea ce elimină necesitatea de a vă gândi la spațiul pentru oglindă (este posibil să faceți o oglindă de lungime întreagă). Oglinda creează un efect vizual de extindere a spațiului.

Culori și iluminare

Atunci când alegeți o gamă de culori pentru hol, trebuie să țineți minte că culoarea are un efect decisiv asupra creării efectului vizual de extindere sau micșorare a spațiului și, de asemenea, schimbării proporțiilor camerei. În special, culorile reci și pastelate ale interiorului contribuie la extinderea vizibilă a spațiului, în timp ce culorile strălucitoare și calde duc la contracția sa vizuală. În consecință, pentru holuri mici ar trebui să alegeți mobilier pentru hol, realizat în nuanțe de gri deschis, oțel și similare. Dar pentru camere mai mari vă puteți gândi la ceva mai luminos și mai jucăuș.

Sistemul de iluminare ales joacă, de asemenea, un rol foarte important. Datorită variantului bine gândit, vă puteți uita cu ușurință în oglindă, iar cu ajutorul lămpilor laterale puteți găsi imediat vestimentația dorită în dulap (apropo, o selecție largă de lămpi laterale face posibilă variația interiorului).

Materialele utilizate la fabricarea mobilierului

În prezent, pe piață există o mare varietate de materiale pentru mobilier, inclusiv PAL, MDF și multe altele. Principalul lor avantaj este costul relativ mic. Dar aici se termină toate avantajele lor. Nici în ceea ce privește rezistența, nici în ceea ce privește calitățile igienice, nici în ceea ce privește aspectul vizual, aceste materiale nu pot concura cu mobilierul pentru hol din lemn natural. Anume asemenea tip de mobilier se caracterizează prin rezistența înaltă și este proiectat pentru sarcini mecanice semnificative. Aceasta este una dintre condițiile de bază pentru funcționalitatea mobilierului pentru holuri.

Iar cea mai bună variantă, care îndeplinește la 100% dorințele cumpărătorului, este, fără îndoială, mobilierul la comandă pentru hol, datorită căruia orice cameră poate fi atât elegantă, cât și confortabilă.