Alege culoarea și stilul mobilierului de bucătărie

Bucătăria de astăzi nu este doar un spațiu pentru gătit și mâncat, ci și un loc în care fiecare membru al familiei ar trebui să se simtă confortabil și confortabil.
Un rol semnificativ în asigurarea confortului îl are alegerea mobilierului pentru bucătărie, stilul și culoarea acesteia.
Și dacă pentru spațiile de bucătărie mari există un domeniu larg de alegere, atunci în bucătăriile de dimensiuni mici (6-9 metri), care sunt tipice pentru Hrușciov, Brezhnevka și alte apartamente din seria veche, totul trebuie calculat până la cele mai mici detalii.
Și, în primul rând, schema de culori, care ar trebui să extindă vizual spațiul.

Acest articol sugerează să vă familiarizați cu regulile de bază pentru alegerea unui set de bucătărie pentru o bucătărie mică.

Ce să ia în considerare atunci când alegeți o culoare

Firește, fiecare are propriile preferințe.
Dar, dacă aveți nevoie de mobilier la comandă pentru o bucătărie mică, trebuie să țineți cont de o serie de nuanțe, și anume:
 • schema de culori generală a apartamentului;
 • compatibilitatea culorilor;
 • natura și gradul de acoperire a spațiului de bucătărie;
 • cu ce o anumită culoare este asociată;
 • schema de culori a bucătăriei (podea, pereți, tavan etc.);
 • stil în care bucătăria este planificată să fie decorată.
Interesant este că, în ciuda faptului că alegerea culorii mobilierului de bucătărie se realizează ținând cont de culorile altor încăperi, bucătăria ar trebui să iasă în evidență într-un fel. Dar, astfel încât nu a fost izbitor, dar a accentuat cu grație caracterul și stilul ei.

Problema combinației de culori

Pentru a alege culoarea potrivită, trebuie să înțelegeți cum se pot combina diferite opțiuni între ele. În ciuda tendințelor de amestecare a stilurilor și neglijării regulilor clasice, acesta rămâne în continuare relevant. Producția de mobilă realizată de compania noastră ține cont de cerințele de bază pentru combinațiile de culori. Principalele în această privință sunt următoarele:
 • O astfel de combinație de culori, în care culoarea principală ocupă aproximativ 60% din spațiu (aceiași pereți), 30% acționează ca o suplimentare (această culoare poate fi folosită pentru a proiecta un șorț de bucătărie), și un alt 10% — accent (scaune, candelabru etc.).
 • De la rece la rece, cald la cald. Acest lucru implică faptul că, dacă bucătăria este orientată spre partea de nord, este indicat să folosiți culori calde care să o încălzească vizual (galben, roșu sau portocaliu). În cazul opus (când bucătăria este suficient de aprinsă), este mai bine să o răciți puțin alegând tonuri reci (violet, albastru, lămâie și altele) pentru mobilier. Și există o opțiune care va fi la fel de bună în ambele cazuri. Aceasta este o culoare albă familiară.
 • Când unitatea de bucătărie se contopește cu pereții, nu pare atât de voluminoasă încât într-o bucătărie mică este foarte importantă.
 • Atunci când alegeți tonuri ușoare ale bucătăriei, puteți lua în considerare opțiunea de mobilier transparent.
 • Fațadele din sticlă și rafturile deschise reduc vizual dimensiunea mobilierului.
 • De asemenea, este important ca tonurile calde să contribuie la apetit. Prin urmare, dacă problema excesului de greutate este relevantă, este recomandabil să optați pentru culori neutre (verde, albastru sau maro).
Puteți comanda mobilă în Chișinău dintr-o mare varietate de culori.
Există toate opțiunile care se potrivesc fiecărui gust.

Cum să alegeți un interior

În acest caz, nu există loc pentru o abundență de decor, tot felul de excese sub formă de picioare îndoite de mese și scaune, amenajări sofisticate și altele asemenea.
Într-un spațiu de metri pătrați va părea ridicol.
În acest sens, mobilierul în stilul imperiului, țării, barocului sau Provence nu este o opțiune.
Dacă nu există unele opțiuni simplificate (neoclasice).

Cu toate acestea, pentru o bucătărie mică, există o mulțime de soluții potrivite.
Printre altele, se poate remarca mobilierul într-un stil minimalist sau într-un stil eco.
Indicațiile de avangardă (grunge, techno, hi-tech, mansardă și altele) sunt perfecte.
Versiunea scandinavă va arăta, de asemenea, bine.

Avem prețuri accesibile pentru mobilierul de bucătărie în fiecare dintre stilurile enumerate. Ceea ce este important, în orice caz, trebuie să încercați să vă arătați personalitatea. Și dacă nu puteți decide sau vă este frică să nu faceți o alegere greșită, apelați și consultanții noștri vă vor ajuta cu sfaturi competente.